knaprigt värre
hade en stund över och kände för att stanna kvar hemma med familjen. bläddrade lite i tidningen, scannade av ett recept och skafferiet - sen var jag igång. blev hallonbiscotti! jättelätt och SÅ GOTT!
100 gram smör
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 ägg
100-150 gram frysta hallon (tog säkert 300 hahaha.. men det är ju gott?)
1. sätt ugnen på 225 grader. Blanda smöret med farinsockret. Blanda de andra torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen.
2. Smula sönder de frysta hallonen och blanda ner i smeten.
3. Dela i två delar, rulla ut och platta till. (ca 30 cm)
4. Grädda i mitten av ugnen 20-24 min och skär sedan i sneda bitar. Lägg skorporna med snittytan upp på plåten.
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 ägg
100-150 gram frysta hallon (tog säkert 300 hahaha.. men det är ju gott?)
1. sätt ugnen på 225 grader. Blanda smöret med farinsockret. Blanda de andra torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen.
2. Smula sönder de frysta hallonen och blanda ner i smeten.
3. Dela i två delar, rulla ut och platta till. (ca 30 cm)
4. Grädda i mitten av ugnen 20-24 min och skär sedan i sneda bitar. Lägg skorporna med snittytan upp på plåten.
5. Sänk till 175 grader och rosta dom i ca 30 min. Låt de ligga på eftervärme tills de torkat. (det gjorde inte jag, dom blev istället lite sega, men det gillar jag!)
perfekt till en kopp te/kaffe istället för världens kanelbulle eller annat onyttigt. ska testa att byta ut vetemjölet till dinkel eller annat mjöl nästa gång, om någon hinner före - säg till och berätta hur det blev! :D
puss